• Nyheder

  • Følg ledestjernen mod fremtiden

   Følg ledestjernen mod fremtiden

   Motorhistorisk Samråds bestyrelse har netop indstillet Mercedes-Benz Klub Danmark til optagelse. Vi bliver flere, vi bliver bredere, sikkert også yngre. Sammen bliver vi alle hørt. Følg ledestjernen mod fremtiden Her i begyndelsen af 2023 ser vi hen mod en … Læs mere »
  • Forsikringer, denne gang fra en anden vinkel

   Forsikringer, denne gang fra en anden vinkel

   Det har været opfølgning på det første fælles branchemøde med Færdselsstyrelsen og Motorstyrelsen, hvor Motorhistorisk Samråd var inviteret med og så noget om forsikring af biler på trailer - VIGTIGT. Læs mere »
  • Tanker ved nytårstide

   Tanker ved nytårstide

   Hvem skal arve din hobby med de historiske køretøjer, såvel de fysiske genstande du ejer, som den åndelige passion der driver dig? Læs mere »
  • Årsmøde gav virkelig noget at tænke over

   Årsmøde gav virkelig noget at tænke over

   Det Motorhistoriske årsmøde 2022 blev den sidste weekend i november afviklet med flot stor tilslutning fra samrådets medlemsklubber.   Læs mere »
  • Når uheldet er ude

   Når uheldet er ude

   Denne artikel henvender sig forhåbentlig kun til et fåtal, men for dem, det rammer, kan det være rigtig slemt. Jeg taler om totalskade af dit veterankøretøj. Læs mere »
  • Vejen til en vejledning

   Vejen til en vejledning

   De fleste med historiske køretøjer vil nok huske datoen den 9. februar 2021. Den dag vedtog Folketinget endegyldigt at afskaffe originalitetskravet for veterankøretøjer. Dette og andet er der mere om. Læs mere »
  • Blandet nyt fra Motorhistorien

   Blandet nyt fra Motorhistorien

   Møder du et af disse emaljeskilte, så er du på besøg på et museum der er med i Motorhistorisk Samråds museumsnetværk, for de danske motormuseer MhS på museum- eller museer i MhS? Gennem flere år har vi i Motorhistorisk … Læs mere »
  • Genbestilling af historiske nummerplader

   Genbestilling af historiske nummerplader

   Har du historiske nummerplader som du tænker passer perfekt til din bil? Her kan du læse hvordan du beholder dem. Og så går formanden på pension. Læs mere »
  • Kan e-fuel sikre forbrændingsmotorens fremtid?

   Kan e-fuel sikre forbrændingsmotorens fremtid?

   E-fuel: ICE motorens redning eller et vådt halmstrå nogen krampagtigt holder fast ved?  Læs mere »
  • Brexit, eller er det bare exit?

   Brexit, eller er det bare exit?

   Som det med sikkerhed er gået op for alle, forlod England den resterende del af EU-samarbejdet med effekt ved indgangen til 2021. Det har givet en del overraskende og typisk kedelige effekter, da de fleste jo lykkeligt har glemt … Læs mere »
  • Råd, vejledning og fremtidsudsigter

   Råd, vejledning og fremtidsudsigter

   Du kan deponere dine nummerplader hos dit forsikringsselskab, hvis du ikke er klar til periodesynet., samt andre ting. Læs mere »
  • Forårets veteran og bilmesse i Fredericia

   Forårets veteran og bilmesse i Fredericia

   Motorhistorisk Samråd var igen til stede på forårets Veteran- og Bilmesse i Fredericia i messehallerne den 2 og 3. april, hvor Opel GT Klub Danmark havde inviteret MHS med som gæster.   Læs mere »
  • Klubbesøg, en vigtig kontakt

   Klubbesøg, en vigtig kontakt

   Lidt om klubbesøg, Motorhistorisk Samråds tilstedeværelse på Fredericia messe og noget om at passe på med CO2-tillæg på Young Timere Læs mere »
  • Bevar dit veterankøretøjs udenlandske registreringsattest

   Bevar dit veterankøretøjs udenlandske registreringsattest

   Dit veterankøretøjs oprindelige registreringspapirer kan være ret så betydningsfulde og bevaringsværdige. Nu får du mulighed for at få dem retur,inden Motorstyrelsen sender dem i makulatoren. Bevar dit veterankøretøjs udenlandske registreringsattest En mand rettede henvendelse til Motorhistorisk Samråds sekretariat, da … Læs mere »
  • Motorhistorisk Samråds fokusområder i 2022

   Motorhistorisk Samråds fokusområder i 2022

   Efter det veloverståede Motorhistoriske Årsmøde i november, er bestyrelsen nu klar til at kaste sig over opgavelisten for det kommende år.   Læs mere »
  • De motorhistoriske klubber tilbage i vante netværksrammer

   De motorhistoriske klubber tilbage i vante netværksrammer

   De motorhistoriske klubber tilbage i vante netværksrammer 2021 udgaven af det Motorhistoriske Årsmøde var meget ventet efter vi havde måtte springe et år over, grundet problemerne med Coronaen, der udviklede sig i vinteren 2020. . Men den 27. november … Læs mere »
  • Farvel til Classic Race Aarhus

   Farvel til Classic Race Aarhus

  • Positiv dom om veterankøretøjer som farligt affald

   Positiv dom om veterankøretøjer som farligt affald

   Som vi kunne beskrive i oktober måneds nyhedsbrev, har man kunnet læse om nærmest uoverstigelige problemer i Sverige med deres myndigheders tolkning af Miljølovgivningen, og hvordan historiske køretøjer håndteres der.   Læs mere »
  • Totalskadet Kulturarv

   Totalskadet Kulturarv

   Med indførelsen af den meget omtalte omlægning af registreringsafgifterne, kaldet Bilpakken 2021, skete der også en ændring af de regler, der er omkring veterankøretøjers grænse for totalskade. Dette indlæg til vores nyhedsbrev vil beskrive hvilke drastiske konsekvenser vi imødeser … Læs mere »
  • Er svensk miljøpolitik på vej til Danmark?

   Er svensk miljøpolitik på vej til Danmark?

   Rygterne svirrer, Facebook koger og alle undrer sig over hvilken forbandelser, der vælter ned over vort broderfolk i øst, når det gælder import, eksport eller bare transport af historiske køretøjer. Læs mere »